Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Михаела Калайджиева е новият главен директор "Корпоративна политика" на "Теленор България"

От 1 януари 2019 г. Михаела Калайджиева ще се присъедини към висшия мениджърски екип на "Теленор България" като главен директор "Корпоративна политика", съобщиха от компанията, която от няколко месеца е част от финансовата група на чешкия милиардер Петр Келнер. Сред нейните отговорности ще бъдат правни отношения, регулации, корпоративни комуникации и поверителност.

Калайджиева има повече от 15 години управленски опит на телекомуникационния пазар в областта на правните и регулаторни политики, връзките с институции, човешките ресурси, комуникациите и корпоративната отговорност.

Последната позиция, която тя заема в телеком индустрията, е тази на главен секретар на "Виваком" в периода 2008-2013 година. В годините между 2001-2008-а Михаела Калайджиева е първият ръководител на екип "Правни, регулаторни и корпоративни отношения" на GLOBUL.

"Всеобхватният опит на Михаела и дълбоките й познания за пазара се съчетават напълно с нейните енергия, целенасоченост и ангажимент за развитие на хората и аз с нетърпение очаквам да работим заедно за успеха на "Теленор България", сподели Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на телекома.

Телекомуникационната компания "Теленор" има над 3.1 млн. активни потребители в България. От 1 август тази година "Теленор България", заедно с "Теленор Унгария" и "Теленор Сърбия и Черна гора", станаха част от PPF Group. Фондът е реализирал инвестиции в множество пазарни области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка. Групата притежава активи на стойност над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.), а служителите й в световен мащаб са общо 170 000.

Facebook logo
Бъдете с нас и във