Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Менторска програма ще превърне 50 жени в бизнесдами

Около 50 предприемчиви българки могат да бъдат подкрепени по Националната менторска програма 2022. Тя се провежда от съвета "Предприемачество и Стартъп" при Българската търговско-промишлена палата (БТПП) по инициатива на неговите основатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова, дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи.

Менторите са 13 успешни бизнес дами.

От кандидатките се очаква да имат идеи и да са готови да стартират бизнес. Може да са започнали скоро или да искат да минат на следващо ниво в бизнеса, обясни пред БНР Гена Събева. Тя е предприемач, член Управителния съвет на БТПП, председател на Бизнес лейди клуб "Женско предприемачество" и е една от менторите в програмата.

Първите осем кандидатки са преминели през менторските напътствия от януари до 8 юни т.г.

"Видяхме резултатите. Готови сме за национална програма за жени, които имат нужда от ментори, за да влязат в бизнеса. Ще им помогнем да изяснят какво точно искат, какъв е техният талант какъв бизнес продукт могат да направят. 13-те ментори имат общо над 400 г. опит. Това не са преподаватели, а действащи предприемачи. Можем да им съдействаме за абсолютно всичко. Няма да е просто обучение. Няма само да разкажем как сме започнали, а ще ги хванем за ръка и ще ги поведем. Възрастта няма значение. Винаги е подходящо да започнеш собствен бизнес", каза Събева.

„Менторска програма 2022“ предвижда:


  • 6 месеца, изпълнени с нови знания и умения;

  • 18 дни с интензивни практически занятия;

  •  Индивидуален подход и отношение;

  • Достъп до допълнителни събития;  Изграждане на мрежа от контакти;

  • Създаване на бизнес план;

  • Представяне пред инвеститори, партньори и клиенти.

Кандидатстването може да направите от тук.

Крайният срок е Коледа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във