Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Международният туризъм е донесъл 3,4 млрд. евро приходи

Българската народна банка отчете ръст от 4,4% - 3,4 млрд. евро,  в постъпленията от чуждестранни туристи през октомври в сравнение със същия месец на 2018 г. Резултатите показват намаление от едва 0,3 на сто спрямо същия период на рекордната за туризма 2018 г.

Само за месец октомври 2019 г. постъпленията от чуждестранни туристи възлизат на 217 млн. евро, което е ръст от 4,4% спрямо същия месец на 2018 г. Увеличение бе отчетено и в броя на чуждестранните туристически посещения, които според Националния статистически институт през десетия месец от годината са били над 546 хил., а ръстът е 5,1 на сто в сравнение със съответния месец година по-рано. 

"Резултатите показват, че въпреки предизвикателствата и кризите в световен мащаб българският туризъм се развива устойчиво и доказва своята стабилност", коментира министър Николина Ангелкова.

Тя добави, че Министерството на туризма заедно с туристическия бранш и местната власт ще продължат да работят за успешно приключване на зимния сезон и по подготовката на лято 2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във