Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Международната морска организация информира целия свят за либийския танкер в България

174 страни-членки на Международната морска организация (IMO), 81 международни неправителствени организации и още 64 междуправителствени организации са информирани за случая с либийския танкер в България, съобщава специализираният сайт Maritime.

Това става ясно от две циркулярни писма на Международната морска организация – върховният международен орган, регулиращ морската индустрия в глобален мащаб, специализирана агенция към Организацията на обединените нации (ООН).

С двете циркулярни писма IMO дава право на Либийската морска и пристанищна власт да съобщи глобално за случая с танкер BDIN (ex BADR).

В разпространените в световен мащаб от Международната морска организация документи, администрацията на Либия определя случая с танкера като "отвличане".

Директорът на либийската пристанищна власт подчертава, че циркулярът цели да бъдат информирани всички морски и пристанищни власти в света, за да се пресече евентуален последващ опит за смяна на флага на плавателния съд.

В документа разпространен най-малко до 319 получателя, либийската администрация твърди, че родните власти са по-скоро "загрижени за ищеца, въпреки факта, че има съдебно решение за освобождаването на кораба".

Facebook logo
Бъдете с нас и във