Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Между 50 и 60 полета дневно се изпълняват от и до летище "София“

Около 50-60 полета дневно се изпълняват от и до летище "София“, сочи полетната информация, публикувана на сайта на летището. В началото на извънредното положение след 13 март полетите бяха под 10 за ден.

„Летище "София" не е спирало работа, независимо от изключително малкия брой излитания и кацания в първите седмици на извънредното положение“, заявиха от пресслужбата на аеропорта. В момента всекидневно се увеличават както авиокомпаниите, така и честотата и броят дестинации, от и до които летят самолети. Полетната информация се актуализира всекидневно и се публикува на сайта на Министерството на транспорта.

Ангажимент на пътниците е да се информират от авиокомпанията, която са избрали, за да разберат дали поетът им ще бъде изпълнен, съветват от летище "София“. От там призовават гражданите  - още преди да предприемат действия за организиране на пътуване в чужбина, резервиране на полет и закупуване на билет, да се запознаят подробно с информацията за специфичните изисквания за влизане в държавата - цел на тяхното пътуване. При неизпълнение на задължителните условия пътниците няма да бъдат допуснати на територията на страната, в която са пристигнали.

От Министерството на транспорта съобщиха, че авиокомпании са отменили десетки полети от и към България през лятото. От летището уточняват, че полетите не са спрени сега, а още през март. На практика сега има увеличаване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във