Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Мегаагенцията „Медицински надзор“ с нов шеф

От днес за изпълнителен директор на мегаагенция „Медицински надзор“ е назначен д-р Георги Деянов.  Решението на здравния министър проф. Костадин Ангелов е продиктувано от дългогодишната професионална дейност на Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в „Медицински одит“.

Преди около месец здравният министър освободи от длъжност тогавашния шеф на „Медицински надзор“ Росен Иванов. Причината бе извършената от дирекция „Вътрешен одит“ проверка, която констатира редица нарушения и препоръчва смяна на ръководството на Изпълнителната агенция. 

„Медицински надзор" започна официално работа от 1 април 2019 г., след като обедини две структури - „Медицински одит" и Изпълнителната агенция по трансплантации. Целта за създаването на мегаагенцията бе тя да извършва дейността на преобразуваните предишни контролни органи, както и възложените ѝ от закона нови функции, като да отговаря за регистрацията на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите. Освен това агенцията разрешава да се откриват нови болници и медицински центрове. 

Д-р Деянов

е завършил Медицинска академия – София. Има придобита специалност по УНГ болести. През 2010 г. завършва здравен мениджмънт в МУ – София.

От 1989 г. до 1991 г. е работил в общинската болница в Елена. В периода от 1991 г. до 1993 г. е лекар в Студентска поликлиника – София. От 1993 г. до 2001 г. е лекар в болница „Царица Йоанна“ – София.

От 2001 г. д-р Деянов е началник на отдел „Донорство“ в Националния център за управление на трансплантацията, който впоследствие става Изпълнителна агенция по трансплантация. В продължение на шест години – от 2004 г. до 2010 г. ръководи дирекцията, отговаряща за координирането на процесите по донорство и трансплантация в ИАТ.

До 2013 г. е управител на „Медицински център – НКБ“. До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция „Медицински одит“. Работил е близо три години в Център „Фонд за лечение на деца“, като около половин година е оглавявал Фонда. Последно д-р Деянов е ръководил екип в НСЦРЛП.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във