Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Mazda разглежда възможността да прекрати производството в Русия

Компанията Mazda разглежда възможността напълно да прекрати производството на автомобили в предприятието си в руския град Владивосток - разположен на тихоокеанското крайбрежие и най-голямото руско пристанище на Тихия океан, на фона на проблемите с веригите на доставки. За това съобщава вестник Nikkei.

Изданието отбелязва, че Mazda произвежда автомобили в съвместно с компанията "Соллерс" предприятие. Производството вече беше спряно заради нападението на Русия в Украйна, и сега японската компания разглежда възможностите за пълно излизане от съвместното предприятие.

По информация на изданието, решението за прекратяване на продажбите на автомобили или тяхното техническо обслужване в Русия засега не е взето.

В петък японската компания "Тойота мотор" обяви за закриването на монтажната площадка в Санкт Петербург, като обещава да изпълни всички свои задължения към служителите си и да осигури изплащане на компенсации. Компанията е обещала също така да запази сервизното обслужване на автомобилите с марки Toyota и Lexus и да поддържа дилърската си мрежа. През март Toyota спря работата в завода в Санкт Петербург заради прекъсванията в доставките на комплектуващи компоненти. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във