Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Марк Зукърбърг ще се пенсионира през 2023 г.

Изпълнителният директор на американската технологична компания Meta Марк Зукърбърг възнамерява да подаде оставка от поста си през следващата година. Това съобщава The Leak, позовавайки се на източник, запознат с плановете на корпорацията.

„Зукърбърг ще се пенсионира през 2023 година. Това решение няма да повлияе на развитието на метавселената “, е отбелязал източникът.

Според The ​​Leak Зукърбърг е взел това решение сам. Източникът добавя, че многомилиардният проект на Зукърбърг, заради който предприемачът смени името на компанията, ще продължи да се развива, но не толкова активно. Зукърбърг беше решен да прокара активно плана за метавселена, но инвеститорският натиск и финансовите проблеми на компанията промениха всичко.

Според изданието, пресслужбата на Meta активно ще изтъква, че напускането на Зукърбърг не е свързано с метавселената и разходите за нейното развитие.

Meta официално потвърди едновременното уволнение на повече от 11 хиляди специалисти, или 13% от целия персонал на корпорацията. Зукърбърг лично съобщи това решение на служителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във