Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Марияна Николова ще привлича чрез новия посланик преки американски инвестиции

Основната цел в усилията ни за засилване на двустранното икономическо сътрудничество е привличането на нови преки американски инвестиции, заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова на срещата си в Министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа. 

Николова поздрави своя гост за назначаването й като посланик в София и изрази готовност за задълбочаване на търговско-икономическите отношения. Заместник министър-председателят акцентира върху положителната тенденция за устойчив растеж на двустранната търговия, която през 2018 г. има ръст от близо 26%.

Вицепремиерът посочи, че има значителен потенциал за привличане на американски инвестиции в сферата на високотехнологичните сектори като информационните и комуникационните технологии, аутсорсинга на бизнес процеси, машиностроенето, електротехниката и електрониката. 

От своя страна посланик Мустафа приветства възможностите за по-нататъшно сътрудничество между нашите две правителства в различни сектори, включително инвестициите и киберсигурността. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във