Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Марешки: Не може да си купуваме луксозни играчки, когато хората тънат в бедност

Председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки внесe в парламента проектoрешение за мораториум върху разходите за въоръжаване. От партията искат да се спрат проектите за купуване на нов тип изтребители и бронирани машини за 3,3 млрд. лева.

„Граничим с държави, с които сме приятели. Не мисля, че от някоя от тях имаме заплаха за нападение, особено по въздух. Това е излишен лукс. Това е дезертьорство спрямо българския национален интерес и парите могат могат да бъдат изхарчени много по-полезно.”, заяви Марешки пред Нова телевизия.

Според него заплаха за националната ни сигурност.

"Тя е много по-заплашена от бедността и корупцията, отколкото от някакви външни фактори. Първо да се справим с тези проблеми и след това, ако останат някакви пари, да ги даваме за излишен лукс. Ние сме за оправяне живота в България, за инвестиране на тези пари в младото поколение, за да решим демографския срив. Когато останат пари, тогава да си купуваме луксозни играчки”, допълни той.

Марешки се закани партията му да иска оставката на военния министър Красимир Каракачанов.

„За грабежа с тези самолети няма да подкрепим правителството. Смятам, че това е краят на така наречените Патриоти”, допълни лидерът на ВОЛЯ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във