Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Малко не достигна на „М+С Хидравлик“ да изпълни прогнозата

"М+С Хидравлик“ АД обяви продажби за месец май тази година в размер на 10.91 млн. лева и с натрупване от началото на годината от 56.88 млн. лева.

Междинната неокончателна брутна печалба на производителя на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели е 200 хил. лева, а за петте месеца -  7.53 млн. лева, съобщиха от фирмата.

Малко не достигна на "М+С Хидравлик“ АД да изпълни прогнозата за месец май, която бе за приходите от продажби в размер на 10.96 млн. лева и общо 56.93 млн. лева с натрупване от началото на 2021-а.

Мениджърите на „М+С Хидравлик“ АД обявява прогнозата си и за юни. Очаква се приходите от продажби да са на стойност 14.14 млн. лева и 71.02 млн. лева за шестте месеца на тази година.

От компанията  продължават внимателно да следят развитието на ситуацията с разпространението на коронавируса и да поддържат мерки за намаляване на риска и последствията от пандемията, съобщават от фирмата. 

Продуктите на "М+С Хидравлик" се влагат в производството на: селскостопански машини (комбайни трактори); машини за горската промишленост (дърводобивни); строителни машини (багери, булдозери, валяци, челни товарачи, бетонобъркачки; товаро-разтоварни машини (кранове, мото и електрокари, самосвали); комунални транспортни машини и други. Някои от тези сектори пострадаха от ограничителните мерки срещу пандемията от коронавирус, което сви и поръчките, съответно и проходите от продажби през миналата година. 

 

Паричен дивидент за 2020 г.
Компанията спази традицията и общото събрание гласува дивидент от печалбата за 2020 г., който е в общ размер на 11 829 960 лева. Брутната сума за една акция е 0.30 лева. Само за акционери физически лица дивиднетът е 0.285 лв. след приспадане на дължимия данък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във