Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Малкият бизнес може да кандидатства за австрийски грантове

Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков се срещна с Цветослава Капацинова, мениджър „Проекти“ във Виенската бизнес агенция. Снимка: ИАНМСП

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще съдейства за реализацията на инициативите на Виенската бизнес агенция в София. По време на среща между представители на двете организации днес бяха дискутирани възможностите, които предоставя Виенската бизнес агенция за компаниите, търсещи реализация и партньорство във Виена. Целта на разговорите бе установяването на дългосрочно партньорство и устойчива трансгранична връзка в полза на малките и средните предприятия.

"На практика можем да съдействаме за всички приоритетни дейности, които една фирма трябва да осъществи, ако иска да отвори офис във Виена – от консултации и търсене на бизнес площи, през контакти с местната администрация, до финансиране", заяви Цветослава Капацинова, мениджър "Проекти" във Виенската бизнес агенция. По думите й организацията разполага с 32-40 млн. евро фонд под формата на грантове за подкрепа на различни проекти, а в момента се акцентира на иновативните. Капацинова поясни, че международни фирми могат да кандидатстват по схемата, но ако бъдат одобрени, трябва задължително да отворят офис.

От страна на ИАНМСП изпълнителният й директор д-р Бойко Таков представи програмите и проектите на агенцията. Като една от областите с най-голям взаимен интерес между двете организации бе очертан създаващият се експортен хъб в услуга на експортно ориентираните компании. "Амбицията ни е тази инициатива, да премине всички етапи на развитие до есента и най-късно през октомври да е вече факт", посочи Таков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във