Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Лукойл" не желае компанията да бъде намесвана в междупартийни разпри

"Лукойл България" възрази срещу намесването името на компанията в междупартийни разпри и скандали. Депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на парламента Цвета Караянчева вчера попита публично дали съпругът на Корнелия Нинова не работи в "Лукойл" и как това се отразява на работата й като депутат, когато се решават въпроси, свързани със сферата на дейност на компанията.

"Благотворителната и спонсорска дейност на дружеството е прозрачна и отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост. Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области", се посочва в съобщението.

Допълва се, че отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на "Лукойл България" е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот, допълват от компанията.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че съпругът й работи в "Лукойл", а заплатата му е по-ниска от тази на депутат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във