Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Лукарски се огради със съпартийци

На икономическия министър Божидар Лукарски засега му е весело във властта.

Самостоятелното вече Министерството на икономиката ще се управлява изцяло от Реформаторския блок. Назначените със заповед на премиера Бойко Борисов за заместници на Божидар Лукарски - Даниела Везиева и Любен Петров, са кадри съответно на "България на гражданите" и на Съюза на демократичните сили. 

Везиева досега е работила като началник на отдел в Регионалния инспекторат по образованието в Русе. През 2012-а влиза в политиката като учредител на партията на Меглена Кунева и впоследствие става областен лидер.

Любен Петров досега пак беше заместник на Лукарски, но в ръководството на СДС. Член е на синята партия от 1995-а, а в периода 2007-2011-а е районен кмет на община "Витоша" в столицата. Според разпространената от Министерския съвет информация от 2011 г.  работи като експерт и консултант на свободна практика, а преди това е бил в Комитета за наблюдение на оперативната програма "Конкурентоспособност". Петров е член и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране.

Очевидната липса на сериозен професионален опит в областта на малкия и средния бизнес и в управлението на европроекти както у министър Лукарски, така и у неговите заместници бързо навлякоха на екипа редица критики. Основното притеснение е, че именно тези трима души ще имат тежката задача да договорят и управляват новата програма "Иновации и конкурентоспособнсот", чийто бюджет е около 21.5 млрд. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във