Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Луфтханза" отменя 23 000 полета за периода 29 март - 24 април

Германският авиопревозвач "Луфтханза" съобщи, че ще отмени половината си полети, които са общо 23 хиляди, в периода 29 март - 24 април заради коронавируса. Очаква се освен тях да бъдат отменени още полети през идните седмици. По-рано бяха отменени други 7100 полета до 28 март. Смущенията заради коронавируса са стрували на "Луфтханза" спад с около една трета на цената на акциите на компанията.

Промените ще засегнат основно Европа, Азия и Близкия изток. От компанията съобщиха, че ще направят всичко възможно да обслужват всички дестинации с поне една линия от хъбовете във Франкфурт, Мюнхен, Цюрих, Виена и Брюксел.

Миналата седмица стана ясно, че авиопревозвачът няма да изпълнява полети до Китай и Иран до третото деседневие на април, а до Израел - до 28 март. От "Луфтханза" обмислят временно да спрат от употреба Еърбъс А380 - най-големият пътнически самолет в света. Компанията отправя молба към пътниците да проверяват статуса на полета си на уебсайта. Авиокомпанията е въвела и замразяване на назначенията, предложила е неплатен отпуск за служителите си и обмисля да намали работното време, за да бъдат избегнати уволнения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във