Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Лъчезар Борисов: Моловете бяха затворени, защото се използват за разходки

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов

Моловете бяха затворени не заради магазините в тях, а защото се използват като паркова среда за разходки. Това каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

В четвъртък, 17 декември, ще стане ясно дали ще има разхлабване на мерките у нас, когато здравният министър Костадин Ангелов и всички останали министри ще представят анализите си, уточни Борисов.

Според него мерките в България са били навременни и решението е взето на база международен стандарт – 600 заболели на 100 000 души население. "На други места в Европа стигнаха до този показател по-рано", допълни министърът.

Той ще се бори да има зимен сезон и ресторантите към хотелите да работят, макар и само за кетъринг.

"Българската икономика има пет фронта, в които се справя добре. Един от тях е нивото на безработицата", обяви Борисов пред bTV. По думите му ръстът на безработицата в началото на декември е бил очакван като резултат от новите ограничителни мерки и въпреки това нивото ѝ е по-ниско от средното за Европейския съюз. "Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места", отчете министърът на икономиката.

Лъчезар Борисов обяви още, че се очаква в сряда Министерският съвет да гласува проекта за създаването на държавни бензиностанции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във