Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Лозаро-винарският сектор ще ползва над 3 млн.лв. европейски пари за информационни проекти

Тази мярка се прилага за първи път в България, съобщават от прес центъра на Държавен фонд „Земеделие“  Заявления за предоставяне на финансова помощ могат да се подават до 24 февруари тази година. Предвиденият бюджет за финансовата 2021 г. е малко над 3 млн. лева.

Мярката се прилага за информиране на потребителите относно отговорната консумация на вино и риска, свързан с вредната консумация на алкохол, както и за схемата на Европейския съюз за защитено наименование за произход (ЗНП) и защитено географско указание (ЗГУ) по отношение на специфичното качество, репутацията или други характеристики на виното, дължащи се на специфичната му географска среда или неговия произход.

От разплащателната агенция съобщават, че допустимите за финансиране дейности са свързани с провеждане на информационни кампании в медиите, изработване на информационни материали като брошури, дипляни, флаери, плакати, билбордове и др., създаване на уебсайт, участие в мероприятия, изложения, панаири, фестивали, конференции и други.

Право да кандидатстват за подпомагане по тази програма имат асоциации и организации на производители на лозаро-винарски продукти,  професионални организации работещи основно в лозаро-винарския сектор, междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните напитки, както и държавни органи и институции, чиято дейност е свързана с насърчаване на бизнеса.

Срокът за изпълнение на информационните проекти е от 1 до 3 години от датата на сключване на договора с ДФ „Земеделие“. Максималната стойност на един проект не може да надвишава 700 000 лв. годишно и 2 000 000 лв. за тригодишен период.

От Фонда съобщават, че документите за подпомагане ще се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, ул. Гусла № 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час с цел избягване на големи струпвания от хора и спазване на противоепидемичните мерки.

На официалната интернет страница на ДФ „Земеделие“ вече са публикувани образци на документите за кандидатстване.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във