Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ловеч отличи инвеститорите и бизнесмените на 2020 г.

Ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2020 г. бяха връчени на специална церемония в Ловеч. 

Бизнесмен на 2020 година в категория „Големи предприятия“ в Ловеч е Йордан Йовев, икономически директор и прокурист във „ВОСС Аутомотив – България“ ЕООД, съобщиха от общината. Фирмата ВОСС през 2019 г. разкри 183 работни места, а през миналата година още 453 нови работни места, като в края на годината броят на служителите е 636 души. Продукцията на ВОСС Аутомотив – България е за директен износ към клиенти, производители на автомобили.

Ежегодните награди „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2020 г. бяха връчени на специална церемония в Ловеч. Наградата „Бизнесмен на годината“ се връчва в три категории:  малки предприятия (до 50 работници на трудов договор и годишен оборот до 5 млн. лв.), средни предприятия (до 250 работници на трудов договор и годишен оборот до 15 млн. лв.) и големи предприятия (над 250 работници на трудов договор и годишен оборот над 15 млн. лв. Победителите в различните категории са утвърдени от Съвета за икономическо развитие.

Бизнесмен на годината в категория „Малки предприятия“ е Аделин Дермански, управител  на „Мелиса““ ООД. В категория „Средни предприятия” е отличен Герасим Дочев, управител на „ВЕЛГА“ ООД.

Наградата „Инвеститор на годината“ полечи „МЕСОКОМБИНАТ - ЛОВЕЧ“ АД за направени най-много инвестиции за изминалата 2020 година. Отличието е приел Румен Андреев, изпълнителен директор. Създаден преди 30 години, днес "Бони Холдинг“ АД е една от най-големите икономически групи в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо. Инвестициите на „Бони Холдинг“ в двата производствени центъра  в Ловеч и Карлово надхвърлят 20 милиона евро.

Община Ловеч е връчила още една награда  в категория „Инвеститор на годината“ за иновативна технология в традиционен сектор, която утвърждава доброто име на Ловеч. Тя бе приета от Георги Стефанов, съдружник в крафт пивоварна „Мелтум“ ООД.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във