Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Логистичният пазар на фармацевтични продукти е оценен на 76.4 млрд. щатски долара

С гъвкави решения компаниите борят предизвикателства по веригата за доставки на фармацевтични продукти

Логистичният пазар в науките за живота и здравеопазването става все по-сложен. Постоянното нарастване на употребата на фармацевтични продукти в домашна среда и необходимостта от поддържане целостта на фармацевтичните продуктите при ниски температури във веригата за доставки определя увеличаването на обема на чувствителните към температурата продукти. Доклад, публикуван от Grand View Research през април, установи, че размерът на световния пазар на логистиката на фармацевтични продукти през миналата година е оценен на 76.4 милиарда щатски долара, а очакванията са от 2019 г. до 2025 г. да се отчете общ годишен темп на растеж от 3.5 процента.

Същевременно, нормативните разпоредби, свързани с транспортирането на тези продукти, стават по-строги. Веригите за доставки са силно регулирани и изискват транспорт, който да отговаря на добрите дистрибуторски практики за разпространение, включително ограничения във времето на транзит както и специфичните условия на контролирана температура.

Логистичните доставчици трябва да подкрепят индустрията, за да гарантират, че продуктите се транспортират законно, безопасно и навреме, в услуга на бизнеса. Като експерт в областта на науките за живота и здравеопазването, GEFCO предлага услуги от врата до врата, доставки с контрол на температурата и интегрирана логистика чрез глобалната си мрежа като ключова част от корпоративната си идентичност "Партньори, без граници" и в полза на клиентите.

В тази връзка Групата GEFCO, компанията за мултимодалните решения на веригата за доставки и европейски лидер в автомобилната логистика, получи сертификат за добра дистрибуторска практика (GDP) от "Бюро Веритас", за транспорт на фармацевтични продукти в девет държави, съобщиха от лидера в комплексни решения за веригата на доставки и европейски лидер в автомобилната логистика.. По този начин, фирмата отговаря на изискванията за добра дистрибуторска практика в общо 15 държави, което показва ясния ангажимент на компанията към процесите на управление на качеството във все по-сложния пазар.

Общо девет държави получиха сертификата за транспорт след задълбочен одит от "Бюро Веритас" - България, Италия, Мароко, Полша, Сърбия, Словения, Швейцария, Турция и Великобритания. Това е следваща стъпка след сертифициране на процесите на GEFCO в Чехия, Словакия, Унгария, Гърция, Румъния както и централата на Групата във Франция миналата година.

GDP сертификатът показва, че компанията отговаря на изискванията на Европейската комисия за добра дистрибуторска практика на разпространение на фармацевтични продукти за хуманна употреба и е валиден за три години. Той отразява ангажимента й да предлага услуги с високо качество и разбирането на различните предизвикателства, пред които са изправени клиентите, включително проследяване на стоките и предотвратяване на фалшификации.

"Радваме се, че успяхме да постигнем сертифициране за още девет държави в нашата мрежа", отбелязва Тони Гън, изпълнителен вицепрезидент "Въздушни и морски товари" на GEFCO. Клиентите се нуждаят от строги стандарти за контрол и сигурност и от качествени услуги. "Амбициите ни са през 2020 г. да продължим да се разрастваме, за да посрещаме предизвикателствата на клиентите ни в частния и публичния сектор и да допълним сертифицирането за сухопътен транспорт в още европейски страни", допълва Тони Гън.

Групата GEFCO има присъствие и на българския пазар, а дъщерното й дружество е последователно в политиката си за внедряване на нови технологии и иновации. Постоянният ангажимент и стремежът да предоставя услуги с най-високо качество на своите клиенти в България и на Балканите, засилва влиянието на GEFCO България в областта на науките за живота и здравеопазването, като същевременно увеличава добавената стойност на компанията и я прави надежден партньор сред веригите за доставки.

GDP сертификатът е резултат от високото ниво на услугите, които предлага компанията и показва доверието на партньорите от фармацевтичната индустрия. "Убеден съм, че безупречната система за контрол на качеството, която гарантира сигурността през целия процес на веригата за доставки, ще отвори нови хоризонти за развитието ни", казва Жером Шевроле, регионален мениджър за Балканите и генерален мениджър на GEFCO България и Румъния.

Facebook logo
Бъдете с нас и във