Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Лирекс" се оплаква от "медийни спекулации"

Компанията "Лирекс", която поддържа Търговския регистър, обяви, че в последните дни е обект на постоянни спекулации и прокарване на интереси от различни хора чрез медиите.

От фирмата твърдят, че това става в момент, в който няма право да се защити и да споделя информация.

"Лирекс" опровергава медийни публикации, според които е спечелила поръчка на Агенцията по вписванията за 3.6 млн. лв. за оборудване. Компанията уточнява, че не само не е печелила такъв търг, но дори не е участвала като се позовава на документи от поръчката.

"Не смятаме за необходимо да опровергаваме всички други изказвания и писания, с които се подронват авторитетът и надеждността ни, които хората в екипа ни са доказвали през годините многократно", се казва в обръщението на "Лирекс".

От компанията уверяват  че на 100% са се фокусирали да работят в интерес на държавата и обществото, за да възстановят работоспособността на регистъра, който не функционира пълноценно вече над 10 дни.

За договор с "Лирекс" всъщност съобщи правосъдният министър Цецка Цачева на вчерашното извънредно парламентарно заседание. После тя се върна на трибуната, за да поправи грешката си и уточни, че контрактът за доставка на техника за 3.6 млн. лева е сключен с "Телелинк", а този за поддръжка - с "Лирекс". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във