Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Limelight разширява обхвата си в Източна Европа чрез "Нетера"

NetIX - глобална платформа за обмен на данни, решения за свързаност и пиъринг, която е част от групата на българската компютърна фирма  "Нетера", ще си сътрудничи с Limelight Networks, Inc.- водещ доставчик на услуги за пренос на съдържание. Партньорството ще подобри потребителското изживяване за хилядите зрители и клиенти на Limelight на Балканите и в Източна Европа, съобщиха от българската компания.

Чрез позициониране в София дейта център - SDC на "Нетера", Limelight вече може да доставя съдържание до потребителите в тези региони по-бързо чрез локално кеширане на съдържанието от своята екосистема. Това позволява на Limelight да се свърже с нови клиенти в региона и да разшири своя глобален обхват.

„Като част от нашите стратегии за успех и подобряване на производителността, ние увеличихме капацитета си на ключови пазари, които са важни за нашите клиенти“, коментира Дъгъл Макмилън, директор на партньорствата за стратегически инициативи в Limelight. „С NetIX ние можем да предоставим бързо, надеждно и сигурно потребителско изживяване на клиентите си от Балканите и региона на Общност на независимите държави (ОНД)“, допълва той.

Limelight е лидер в предоставянето на бързи, сигурни онлайн решения и аудио-видео изживявания в глобален мащаб. Компанията предлага на своите клиенти високотехнологични услуги - от пренос и доставка на съдържание и AppOps до архитектура на приложенията Jamstack и уеб сигурност.

NetIX е компания от групата на "Нетера". Представлява глобална платформа, която свързва създателите на съдържание с потребителите по-бързо, по-директно и по-изгодно от всякога. С изграждането само на една връзка до NetIX всеки участник получава виртуална свързаност с всички други. Така всеки член на мрежата може да обменя трафик (public peering, multicast и др.) с гарантирано качество с всички останали участници при оптимални разходи чрез мрежова инфраструктура, изградена на базата на Ethernet технология.

"Нетера" е независим глобален доставчик на телекомуникационни услуги. Тя си партнира както с най-големите световни компании, така и с малкия и среден бизнес. "Нетера" предоставя международна свързаност, дейта център услуги, управлявани мрежови услуги и сигурност повече от 25 години. Компанията притежава и управлява четири дейта центъра и собствена глобална мрежа с точки на присъствие в над 20 страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във