Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Лиляна Павлова се мести в НДК

Министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС - Лиляна Павлова, и екипът й ще се помещават в НДК. На редовното си заседание през седмицата правителството възложи на бившия отговорник за инфраструктурата да сключи договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху части от сградата на националния дворец за срок до 31 декември 2018-а. Това са четири кабинета на първия етаж в главната сграда и една от по-малките зали, която може да се използва за конференции. 

Новото ведомство ще има четири дирекции и щат от 70 души, а в него ще се влее и сегашният Национален център по подготовката и провеждането на българското председателство. То ще разполага и с отделен бюджет от 3 млн. лева. 

Ключовите дирекции ще са "Подготовка и провеждане на председателството" и "Комуникация и пресцентър“. Първата ще изготвя разпределението на събитията от календара на европредседателството по сгради, ще отговаря в координация с дирекция "Държавен протокол" на външното министерство за логистичната подготовка и протоколното обслужване на неформалните заседания на Европейския съвет и различните формати на Съвета на ЕС. Сред ангажиментите й ще са и официалните церемонии по откриването и закриването, както и осигуряването на доброволци в помощ на различните прояви.

Втората дирекция ще осъществява заедно с Министерството на външните работи комуникацията в национален план, ще организира и пресцентъра в София. Предвижда се да има и говорител, чието назначение предстои.

Най-късно до края на юни трябва да се обявят и последните обществени поръчки във връзка с логистичното осигуряване на българското председателство. Поради тази причина е удължен срокът за планиране на дейностите по протоколно обслужване, трансфер и настаняване на делегациите. 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във