Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Лиляна Павлова обещава да подобри живота на българите на новия си пост

От днес започва нов етап в професионалното ми развитие, в който ми предстои да поема нови предизвикателства и отговорности в полза на българските и европейските граждани, институции и бизнес. Това написа на страницата си във Фейсбук Лиляна Павлова, която от 1 ноември ще заеме поста вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка. Днес депутатите гласуваха оставката й.

"Като вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка ще работя за устойчиво развитие, създаване на растеж и работни места, насърчаване на равенствата и подобряване живота на хората в България и цяла Европа, което и до сега беше основният ми приоритет в над десетгодишното ми активно участие в политическия живот на България. Една от основните ми сфери на дейност ще бъде Кохезионната политика, като сред приоритетите ми ще е осигуряване на достъп до европейската солидарност чрез инструментите на ЕИБ за всички райони на съюза", написа Павлова.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов, които я номинираха за този пост.

"Уважаеми българи, скъпи колеги народни представители и членове на Министерски съвет, бих искала да Ви благодаря искрено, за подкрепата и мотивацията, които получавах от Вас през всички тези години! Благодаря за уважението, което взаимно показахме и отстоявахме. Убедена съм, че общите ни усилия, където и да се намираме, ще са в полза на просперитета на България и Европа, в полза на равенството, свободата и демокрацията", казва още Лиляна Павлова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във