Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Летище София" сертифицирано с най-високата степен за работа в условия на коронавирус

Най-голямото международно летище у нас получи здравна акредитация от Международния съвет на летищата. Това е оценка за усилията на мениджърския екип на СОФ Кънект за въведените противоепидемични мерки в условията на Covid-19 и осигуряване на безопасна среда.

"За мен е изключително удоволствие, че получихме тази висока оценка за работата ни. Важно за нас е нашите пътници и служители да се чувстват сигурни и спокойни, особено сега когато хората планират летните си пътувания. Благодаря на целия екип за постоянството, отговорността и всеотдайността“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Получената здравна акредитация оценява най-добрите световни практики за здраве и безопасност, прилагани на международното "Летище София". Те включват всички аспекти на пътническото обслужване и летищните дейности - почистване и дезинфекция, здравен контрол, осигуряване на физическа дистанция и пространство за защита на персонала и пътниците, комуникация и информираност.

От 19 април тази година "Летище Мюнхен" и консорциумът "Соф Кънект", състоящ се от френския инвестиционен фонд "Меридиам" и австрийската строителна компания Strabag, ще управлява столичното летище. "Соф Кънект" се ангажира да инвестира 624 милиона евро през 35-годишния период на концесията и да изгради нов Терминал 3 през първите десет години от концесията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във