Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Летище "София" прие над половин милион пътници през март

Преминалите през летище "София" пътници през март 2017 г. са над половин милион или 515 857 - с 52 на сто повече спрямо март 2016 г, съобщиха от летището.

Пътуващите по международни редовни линии са се увеличили с 53 процента, а по вътрешни - с 60 на сто. Ръстът при вътрешните полети се дължи както на активното предлагане на промоционални билети от "България Ер", така и на започналите през последната седмица на март ежедневните полети до Варна на авиокомпанията Wizz Air.

Пътувалите с чартърни полети са с 46 процента повече спрямо миналата година, което се дължи на удължената програма на зимните туристически полети поради продължителните благоприятни условия за ски туризъм по българските курорти.

През март са обработени 1743 тона товарни и пощенски пратки, което е с 11 процента по-малко от предходната година. Намалението се дължи на спад в превозите с товарни самолети, докато каргото с пътнически самолети е нараснало със 7 на сто.

През лятото летището предлага удобни полети с 25 авиокомпании до 68 летища в Европа и Близкия Изток. По 20 от линиите пътниците могат да избират между повече от един превозвач. За удобство на пътуващите 40 процента от всички маршрути на столичното летище са обслужвани ежедневно, като сред тях има и такива с повече от един полет дневно.

Наскоро се откри новата редовна линия до Катания на о. Сицилия, а в края на юни предстои започване на редовни полети до словашката столица Братислава.

От  май до две от най-предпочитаните от столичното летище дестинации - Амстердам и Франкфурт, ще може да се лети и с нискотарифни превозвачи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във