Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Лета моли Etihad да купи 40 % от Alitalia

Италианският премиер Енрико Лета изрази надеждите си, че една от най-големите авиокомпании в света Etihad ще инвестира в изпадналия в дълбоки финансови затруднения италиански превозвач Alitalia.

По време на среща в Дубай с представители на бизнеса в Обединените арабски емирства Лета даде обещание, че правителството ще помогне с каквото може.

Министър-председателят на Италия заяви на икономическия министър на ОАЕ Саид ал Мансури, че около 300 италиански компании работят в различни сектори в емирствата.

Мисля, че можем да помогнем на дубайския бизнес да се учи от нашите грешки в някои области, заяви Лета.

Авиокомпаниите вече са в напреднала фаза на преговори, а ръководителите на Etihad вчера заявиха, че си поставят срок от 30 дни, за да вземат окончателно решение дали да се сдобият с дял от Alitalia.

Очаква се дялът да е около 40%, а неговата стойност да е около 300 млн. евро. Междувременно се извършва проверка на активите и състоянието на италианската компания.

Благодарение на сделката Etihad може да стане част от авиокомпаниите, които се възползват все повече от трудностите на превозвачите от Западна Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във