Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Лаборатория за иновации отвори врати в София

Лаборатория за иновации отвори врати в София.  Там млади хора на възраст от 15 до 29 години ще се учат как да бъдат иноватори и предприемачи. Софийската лаборатория се създава със съдействието на Столичната библиотека, която  предостави пространство в центъра на София,  и с финансовата и логистична подкрепа от Асоциацията за развитие на София. Първото обучение ще се осъществи съвместно със Стопанския факултет на Софийския университет.

„Убедена съм, че  лабораторията ще се превърне в динамично място за идеи, които ще прилагаме и ще направим София по-добро място за живеене – каза по време на откриването столичният кмет Фандъкова. – Съвременните технологии се развиват толкова бързо, че обучението през целия живот става неотменна част от нашето бъдеще. В тази лаборатория вие ще имате възможност да повишавате знанията и уменията си, да се срещате и общувате с мениджъри на световни компании, да присъствате на лекции, да обсъждате идеи с други млади хора или просто да поработите в приятна обстановка няколко часа“ – допълни столичният кмет и подчерта, че вярва в младите хора и очаква техните идеи.

Лабораторията е създадена по проект „Отключване потенциала за бизнес и социални иновации в Дунавския регион чрез повишаване знанията и уменията на младите хора“. По този проект се изгражда мрежа от Иновационни лаборатории в участващите градове, за споделяне на опит, контакти и провеждане на съвместни обучения за младежи. Основната дейност на лабораторията е свързана с изграждане на платформа между местните власти, младежките организации, образователни институции и бизнеса, с цел развиване уменията на младите хора за иновации и предприемачество.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във