Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЗК продължава да работи дистанционно

Въпреки отмяната на извънредното положение и смекчаването на мерките в борбата срещу коронавирусът, Комисия за защита на конкуренцията продължава, до 14 юли, провеждането на своите заседания от разстояние по производствата по Закона за обществените поръчки, Закона за конкуренцията и Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от регулатора.

На страните и техните процесуални представители се осигурява възможност да участват в заседанието като се явят на място в сградата на Комисия за защита на конкуренцията. 

Всички външни лица ще влизат в помещенията на КЗК само със защитни средства - ръкавици и маски, покриващи лицето и носа и при спазване на изискванията за дистанция помежду им, както изисква закона, препоръчват от регулатора.

Запознаването с материали по насрочените за разглеждане преписки се извършва в библиотеката на комисията, като се допускат максимум по две лица, всяко от които е представляващо страна по съответна преписка.  

Справките по преписки ще се извършват преимуществено и по възможност на посочените на интернет страницата на комисията или в уведомителни писма по производствата телефони или електронни адреси за контакт, уточняват от регулатора.

Подаването на всякакъв вид документи ще се извършва преимуществено и по възможност по пощата или по електронен път. А заплащането на такси е препоръчително да се извършва по банков път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във