Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Къщата за гости на Милко Калайджиев се използва по предназначение

Държавен фонд "Земеделие" провери къщата за гости на фолк певеца Милко Калайджиев. Тя се намира в  в свиленградското село Мезек. 

Проверяващите не откриха нарушения към този момент не са установени нарушения. Къщата е построена преди четири години и все още е в мониторингов период. Тя се използва по предназначение. 

Общата стойност на проекта е 435 000 лева, от които 304 000 лева са европейско финансиране.

„Нямам никакви притеснения. Аз съм казвал отдавна, че съм публично лице и всяка моя стъпка се следи от всички възможни институции. Къщата от първия ден, в който е построена и пусната за това, за което е направена, се използва само и единствено за гости”, обясни пред bTV Милко Калайджиев.

Междувременно бе съобщено, че Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. 

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този срещу Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във