Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Крупен швейцарски инвеститор влезе в Лев Инс

Милиардерът филантроп д-р Макс Рьослер стана акционер в Лев Инс. Рьослер и контролираната от него компания Берлин Лондон Бетайлигунгс Холдинг закупиха акции от капитала на най-голямата българска застрахователна компания.

По-големия пакет от акциите придобива базираният в Берлин холдинг, а лично д-р Рьослер закупи на свое име 1 процент от дяловете на Лев Инс, като по този начин дава знак за потенциала и надеждността на инвестицията.

Д-р Рьослер притежава множество компании, като работи на пазарите в почти всички развити европейски страни. Холдингът Берлин Лондон Бетайлигунгс е създаден през 2015 г. с цел инвестиции в застрахователни дружества, работещи в нишовото и специализираното застраховане.

Новите инвеститори влизат в компанията заради перспективната киберстратегия и израелски подход на Лев Инс, които са сериозна предпоставка за развитието на застрахователя.

Конкурентното предимство на компанията идва от собствения център за превенция на киберпрестъпленията и опита на израелските ни партньори в управлението на риска в лицето на Орен Елимелех.

Освен заради добрите перспективи за развитие на Европейския пазар на Лев Инс, г-н Рьослер инвестира в българското дружество, впечатлен от нашия бит и култура. Милиардерът е доказан филантроп, дарил огромни средства за различни културни събития и забележителности в цял свят. При посещението си в България през април т.г., той остана очарован, както от красотата на българската природа, така и от културата и историята на страната ни: „Прекарах само няколко дни в България, но останах изключително впечатлен, както от местата, които посетих, така и от хората, с които се срещнах. Вярвам в бъдещето на страната ви”.

Д-р. Макс Рьослер влиза и в Надзорния съвет на Лев Инс. На днешното общо събрание на акционерите беше решено капиталът на дружеството да бъде увеличен с още 10 милиона лева.

Акционерите очакват участието на Макс Рьослер в компанията да даде нов тласък в развитието на Лев Инс на международните пазари, което предвид опита на швейцареца и амбицията на българския застрахователен лидер, е само въпрос на време.

След дългогодишна доминация на българския пазар Лев Инс откри свои представителства в няколко европейски държави – Италия, Великобритания, Германия, Гърция, Полша и Румъния. Предстои да отворят врати и офиси в Испания и Хърватия.

Развитието на най-големия български застраховател е високо оценено и от третия най-голям презастраховател в света – HannoverRe, който застана зад Лев Инс и гарантира покритието на киберзастрахователната полица.

Според авторитетното международно издание See News ЗК „Лев Инс” АД е на 17-то място в Югоизточна Европа в застрахователния сектор, което е голямо признание за развитието компанията в последните години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във