Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кръговото от Пловдив към Асеновград трябва да е готово до края на февруари

Кметът Здравко Димитров е проверил строително-ремонтните работи при изграждането на кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград (югоизточният обход), съобщиха от пресцентъра на община Пловдив. Работата по него започна през октомври миналата година. А с осигуряването на кръгово движение с три ленти се очаква да се повиши пътната безопасност и да намалеят предпоставките за пътни инциденти. Очаква се обектът да бъде готов до края на февруари,

Инвестицията в този обект от пътната инфраструктура е на стойност 2.3 млн. лева и се финансира от републиканския бюджет. Кръговото е 120 метра в диаметър, старият път за Асеновград вече се засипва и до два дни няма да съществува. Историческата караулка на КАТ също вече е премахната.

Готови са и изходите за връзката с пътен възел „Скобелева майка“, като петкилометровото трасе ще завърши Южната тангента на Пловдив, уточняват от общината. Заради липсата на околовръстен път значителна част от транзитните потоци преминават през града.

Това кръгово тук е с размерите на другото - на Кукленско шосе. „Приел съм този обект като лична кауза и затова често следя как върви. След приключването му ще насочим усилията си към връзката с пътен възел „Скобелева майка“, което е изключително необходимо, за да изведем трафика извън града и се насочва транзитния трафик към АМ „Тракия“, посочва кметът Здравко Димитров. Именно затова този проект е един от най-важните за Пловдив.

В момента текат процедурите за изготвяне на парцеларния план, след което Агенция „Пътна инфраструктура“, трябва да обяви обществена поръчка за изграждането на отсечката.
За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, а тъй като то е гранично между три общини, в новия програмен период ще се търси европейско финансиране за разширяването му.

Според областният управител Дани Каназирева пoлзитe oт изгpaждaнeтo нa югoизтoчния oĸoлoвpъcтeн път нa Града под тепетата нaдxвъpлят paмĸитe нa oблacт Πлoвдив и имaт cъщecтвeнo знaчeниe зa paзвитиeтo нa вcичĸи oблacти oт Южeн цeнтpaлeн paйoн.

Facebook logo
Бъдете с нас и във