Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград е готово на 85%, похвали се Борисов

Трафикът между Пловдив и Асеновград е много натоварен. Правим всичко възможно, за да може хората да пътуват по-бързо и удобно между двата града, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук" след инспекция на пътя.

"Проверих изграждането на кръговото кръстовище на пътя, за което се предвижда да прерасне във възел с надлез. Доволен съм от темповете на строителство, обектът е готов на 85%", пише министър-председателят. 

Преди това той се срещна с хора от „Столипиново”. „Спортът е важен, а не от кой отбор сме. Искаме да ви помолим в болницата да има Бърза помощ. Много млади момчета умряха. И в селата няма. Поне една линейка да имаме”, помолиха премиера жителите на пловдивския квартал. Той им отговори, че кметът ще го запознае с положението. 

Премиерът продължава обиколката си в региона на Пловдив. След срещата си с футболните ръководства и феновете на "Локо" и "Ботев", той се срещна с ученици от пловдивско основно училище, а след това инспектира строителството на Асеновградско шосе Следващата му среща бе с учениците и учителите от ОУ "Петко Каравелов".

 Борисов бе посрещнат с аплодисменти. От училището го помолиха за съдействие за строителството на физкултурния салон. Той заяви, че кабинетът е решил да подпомогне 50 училища. "Досега каквото съм обещал, съм го изпълнил", отбеляза той.

Премиерът се спря и разговаря с граждани на Асеновград и с ученици и учители от ОУ "Петко Каравелов". "Пазете си децата, те са важните", каза той. 

"Помня на Горанов детето като беше малко и ми сядаше ей тук на рамото. Баща му вика, недей бе, не сядай там, а то неее, тук ще седя. Така, че слушайте децата, те са интуитивни и много има какво да научим от тях", допълни Борисов.

Премиерът отдели време за снимки с хората. "Ако не ви харесват, ще повторим. Не се ядосвайте за нищо", заяви той.

"Айде, наборе", прикани той един мъж. "Днес един идва да се снима с мен, вика ми "Бате Бойко", ама по-голям от мен. Викам му, какъв "Бате" съм ти аз", пошегува се той. "Вие така ще си останете - "Бате Бойко", му отговори жена от чакащите да се снимат с него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във