Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кристиан Кръстев  става заместник-кмет по транспорта на Столична община

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е поканила  бившия министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков през 2013-а - Кристиан Кръстев  за заместник кмет по транспорта.

Това стана ясно при представянто на новата структура на Столичната община, която Фандъкова обеща веднага, след като спечли четвъртия си кметски мандат. 

След като веднъж веч се "опари“ от действията на бившият транспортен началник в общината Евгени Крусев, с новия си зместник Йорданка Фандъкова очевидно  е тръгнала да доказва своята еманципираност от кадровите мераци на съпартийците си и да се обгради с професионалисти. Това много ясно пролича  от оценкта да досегашната кадрова поитика в общината: "Пполитиците трябва да слушат повече експертите!“ 

Сред първите задачи, които столичният градоначалник  ще постави на Кръстев, е развитието на довеждащ транспорт от кварталите до метрото, актуализация на разписанието на градския транспорт, програма за изграждане на спирки и реални мерки за намаляване на трафика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във