Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КРИБ влиза в сътрудничество с Американския университет

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев и президентът на Американския университет в България д-р Дейвид Еванс подписаха споразумение за сътрудничество.

Споразумението за партньорство предвижда редица съвместни дейности и инициативи, свързани с предоставяне на стажантски програми на фирми-членове на КРИБ за студентите на Американския университет и организиране на кръгли маси с лектори – ръководители на големи компании от КРИБ. Собственици и ръководители на някои от най-големите фирми в България, членове на КРИБ, ще участват най-пълноценно като лектори и като ментори, и като готовност да предложат работа на студентите на АУБ след дипломирането им.

"Искам преди всичко от името на управителния съвет на КРИБ да изразя нашето огромно задоволство от осъществяването на това споразумение, което ще даде забележителен старт на сътрудничеството между първия американски университет в Източна Европа от типа „liberal arts” и най-голямата работодателска организация в България. Ние приветстваме факта, че ръководената от Вас академична институция вече тридесет годни утвърждава в България ценностите на свободния предприемачески дух и създава изключително добре образовани и подготвени млади хора, на които ние можем да разчитаме като управленски и експертни кадри в нашите компании. В КРИБ членуват много американски и мултинационални компании, а освен това сме продължител и на асоциацията на международния бизнес в България, която беше създадена от първите американски и чуждестранни големи компании, стъпили у нас в началото на промените. Използвам възможността да Ви поздравя с 30-годишния юбилей на Американския университет в България, който ще чествате през есента на тази година", обърна се Домусчиев към президента на АУБ Дейвид Еванс.

Еванс изтъкна важността на това партньорство с най-голямата работодателска организация като подчерта значението на студентските стажове в големи компании. "Свързването на бизнеса и образованието като елемент от подготовката на нашите студенти е огромен приоритет за нас, за да може тези прекрасни млади хора, които завършват АУБ, да останат да работят в България", подчерта Еванс. Той посочи, че  пандемичната обстановка наложи нови гъвкави модели както пред бизнеса, така и пред образователните институции.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във