Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Край на партньорството между NOVA телевизия и "Националната лотария"

NOVA телевизия има действащ договор с Националната лотария и ние го изпълняваме, докато промените в закона не бъдат обнародвани. Дългогодишното ни партньорство отива към своя край. Не смятам, че това ще се отрази негативно на телевизията. Нейният рейтинг се вдигна изключително много, което привлече много рекламодатели и ресурс. Нова тв е добре финансово обезпечена, обяви бизнесменът и собственик на телевизията Кирил Домусчиев. 

"Тяхното време ще бъде запълнено с друга реклама, няма да се отрази на нашите финансови резултати. Абсолютно трябва да сте спокойни", каза Домусчиев по адрес на водещите на сутрешния блок в телевизията, където бе гост.

Той подчерта, че бизнесът е твърдо "за" приемането на еврото и няма никакви опасения в това отношение.

"За да бъдем европейци, трябва да приемем еврото. То ще ни донесе допълнителна стабилност и ще даде възможност и на бизнеса, и на хората да ползват по-евтини кредити”, каза още председателят на КРИБ.

Очаква се промените в Закона за хазарта да бъдат обнародвани в Държавен вестник в сряда. Според измененията, внесени от Валери Симеонов, лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, ще могат да се организират само от Държавното предприятие "Български спортен тотализатор". Това изключва "Национална лотария" и "Лотария България" от бизнеса с лотарийни билети. 

Собственикът на частните лотарии Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

Българските власти подготвят искане за неговата екстрадиция. Очаква се искането да бъде готово до дни и да бъде изпратено в Министерството на правосъдието. То ще е с обем от 120 страници, като в момента се превеждало на арабски. 

Както "Банкеръ" съобщи, съдружникът на бизнесмена - Александър Тумпаров, бе открит в България. По неофициална информация на Тумпаров е наложена гаранция от 1 милион и 500 хиляди лева.Той е част от престъпната група, която според прокуратурата е организирана от Божков.

В нея влиза и бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, който в момента е задържан под стража. Наскоро смененият началник на същата комисия Александър Георгиев също е обвиняем, но бе освободен под гаранция, а от прокуратурата обявиха, че той е признал, че е покровителствал бизнеса на Божков.

Мажоритарният собственик на ПФК "Левски" Георги Попов също бе задържан в Обединените арабски емирства. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във