Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Край на безплатното паркиране до Националния стадион

От 20 август (понеделник) паркирането около Националния стадион "Васил Левски" в столицата става платено. Решението бе гласувано през април от Столичния общински съвет. Общинарите позволиха на "Пазари Запад" ЕАД да вземе борсата за ски, колела и спортни стоки, която от години съществува пред бившия стадион Юнак в София.

В работни дни - теренът от 3145 кв.м. ще се използва като охраняем паркинг. Предвижда се оформянето на 100 паркоместа. Площта на 44 от тези паркоместа е предвидена за отдаване под наем за търговия на новия пазар през уикенда.

Мотивът за превръщането на пространството в паркинг бе, че сега там се паркира нерегламентирано и автомобилите блокират достъпа до Борисовата градина.

Районът попада в зелената зона, където цената за час паркиране е 1 лв.

Паркирането ще продължи да бъде безплатно от лявата страна на стадиона до езерото "Ариана".

"Пазари Запад" ще монтират и самопочистваща се тоалетна, както и павилион за охрана, ще се грижат за почистването и поддържането на района  ще монтират две бариери на входовете към паркинга по протежението на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" от метростанция Васил Левски до Националния стадион. 

Договорът между Столична община и "Пазари Запад" е за 3 години. Според инвестиционното намерение на "Пазари запад" ЕАД дружеството ще похарчи 182 940 лева за новия пазар и паркинг, от тях 70 000 ще отидат за доставка и монтаж на роботизирана тоалетна, 15 000 за офис контейнер, 15 000 за разплащателен терминал с възможност за връщане на ресто, 19 000 за многокомпонентна система за автоматизация и контрол на достъпа в паркинга, 5000 за бариерите и 6 600 за 40 антипаркнг колчета и др. 

"ПАЗАРИ ЗАПАД" ЕАД е търговско дружество, чийто едноличен собственик е Столична община. Търговското дружество е създадено през 2005 г. в резултат на политиката на Столичния общински съвет за окрупняване на дружествата стопанисващи общински пазари. Предметът на дейността му е: "Стопанисване, поддържане и отдаване под наем на открити и закрити търговски площи и съоръжения ( терени, обекти и маси за сергийна търговия) и всяка друга дейност, която не е забраена със закон." 

В Съвета на директорите са: Галина Бежанска - Изпълнителен Директор, Диляна Иванова - Председател на съвета на директорите, Стилиян Георгиев - Заместник-председател на съвета на директорите

Facebook logo
Бъдете с нас и във