Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Корнелия Нинова: Определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги

От няколко години провеждаме последователна политика за защита на българското производство. Това започна преди три години с промяна на Закона за търговските вериги. Уви още стоят проблемите пред българските производители и неравностойното им положение на пазара, тяхната неконкурентноспособност спрямо големите, които налагат условия и им извиват ръцете. Обсъдихме мерките в защита на българското производство. В нашия законопроект предвиждаме определен процент български стоки да се продават в големите търговски вериги. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след среща на ръководството на партията и парламентарната група с ръководството на Централния кооперативен съюз в София.

„Формата на кооперативна собственост, на търговия и социалните функции на кооперациите са модерната форма залегнала в Европа и света. За съжаление у нас тя не се развива и среща трудности. Готови сме да помогнем и да помолим за експертизата от ЦКС, за да ни помогнат в допълването на „Визия за България” в няколко направления – икономика, земеделие, социалната политика и др. Правим два работни екипа с тях, които ще работят по проекта. Поставили сме си срок до края на годината да проведем широки разговори с цялото общество”,  каза още Корнелия Нинова.

Проф. Петър Стефанов, председател на Централния кооперативен съюз, заяви, че един основните проблеми, който са коментирани днес е подкрепата за българското производство. Той добави, че българският кооперативен бизнес модел не отстъпва по нищо на световния. „Той е преодолял всичките сътресения във всичките икономически и политически форми", каза Стефанов. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във