Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

КОНТРАБАНДАТА НЕ ПОДМИНАВА И МВР

Добре известната истина, че контрабандните канали у нас не могат да действат без покровителството на държавни служители, бе потвърдена за сетен път. Сред зрелищна акция, проведена рано сутринта на 3 февруари край НДК бяха задържани двама сержанти от Столична дирекция на вътрешните работи. Те бяха уличени, че са участвали в канал за нелегален трафик на цигари. Без да подозират нищо, предишната вечер двамата са били пратени на дежурство с патрулната кола. От близо два месеца 35-годишните Г.М. и А.Н. от направление Охранителна полиция към СДВР са засечени, че в свободното си време са осигурявали безпроблемното пласиране на нелегално внесените цигари във вътрешността на страната.
При обиск в жилището на единия от арестуваните спецполицаите са открили шест мастербокса цигари без бандерол от марките Парламент, Марлборо, Морати и Стейт лайн. Липсата на бандерол показва, че те са придобити незаконно. Открит е и печат на нотариус, съобщиха по-късно от МВР.
В дома на другия уличен полицейски служител пък са намерени незаконно притежавани боеприпаси.
Пред репортери министърът на вътрешните работи Румен Петков определи арестите като част от действията по прочистването на МВР от корупцията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във