Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Консулството ни в Киев възобновява работата си

В момента тече работа по поетапно възстановяване на нормалната работа на посолството ни в Киев и консулската служба. Предполагаме, че следващата седмица ще започне работата му. Това заяви заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев.

Той информира, че на 26 септември ще се проведе най-важната среща на ООН – Общото събрание в Ню Йорк. "Основният дебат на общото събрание на ООН по време на 77-ата сесия ще бъде водоразделен момент", посочи Коджабашев. Говорителят на МВнР уточни, че основни приоритети за страната ни по време на срещата ще бъдат войната в Украйна, предизвиканата от нея криза – продоволствена и енергийна. И добави, че важни теми, които също ще се застъпят от българските представители, са и темата за Устойчиво развитие 2030 и преодоляване на последствията от пандемията.

"Днес и утре ще се проведе 20-то заседание на историческата комисия", отбеляза заместник-министърът във връзка със Северна Македония и допълни, че преди два дни в просветното министерство се е провела среща с членовете на смесен състав. "МОН има готовност да изпълни всички договорености и ангажименти, очакваме същото и от македонската страна", подчерта той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във