Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Константин Конов е новият главен изпълнителен директор на "Роберт Бош" за България

Константин Конов

Във връзка с разрастването на бизнеса на "Роберт Бош" у нас и необходимостта от разширяване и укрепване на мениджмънта в рамките на "Група Бош", както и на местния пазар, от 1 януари 2022 г. се обособява локално управление на компанията в България. През последните две години бизнесът на "Бош" в страната постига положителни резултати въпреки коронавирус пандемията.

Константин Конов, който до момента заемаше длъжността управляващ директор на "Бош Инженеринг Център София" (ECS), поема поста главен изпълнителен директор и ще бъде представител на "Роберт Бош" за България. Той ще ръководи подразделенията на "Бош" в страната: Автомобилно оборудване, Термотехника, Електроинструменти, Сградни технологии и "Инженеринг Център София".

Михай Болдижар, който беше отговорен за управлението на бизнеса на "Роберт Бош" на българския и румънския пазар, ще продължи като вицепрезидент, който отговаря за региона на Румъния и България.

Томас Мец, до момента изпълняващ длъжността управляващ директор на "Бош Инженеринг Център София", освен управлението на Центъра, поема и координацията с останалите Инженерингови центрове в рамките на "Група Бош".

Динко Русев, инженеринг директор на Центъра, продължава да отговаря за разрастващото се портфолио от проекти и продукти на "Бош Инженеринг Център София", както и за управлението на дейността на инженерните отдели, които имат все по-ключова роля в рамките на групата.

Константин Конов, Томас Мец и Динко Русев са част от борда на директорите на "Роберт Бош" в България.

 

За новите мениджъри на "Роберт Бош" в България

Константин Конов е с инженерна подготовка. Завършил е Техническия университет в София като магистър по компютърни науки. В IT бизнеса е повече от 25 години. През последните 17 години заема мениджърски позиции в компании като Citibank (ръководител на технологиите), HP (директор на Центъра за глобални операции), Luxoft (управляващ директор) и в Бош, където до края на 2021 г. е управляващ директор.

Томас Мец е управляващ директор на "Бош Инженеринг Център София" от януари 2019 година. Преди това той е заемал различни позиции в "Група Бош" в областта на автомобилния инженеринг, управлението на ключови клиенти, както и стратегическия маркетинг и продажби. Томас Мец се присъединява към "Бош" през 2008 г. като част от програмата за младши мениджъри. След приключване на програмата, той се дипломира в областта на технологичния мениджмънт в Техническия университет в Мюнхен, Германия.

Динко Русев е възпитаник на Техническия университет в София и има 23-годишна кариера в IT сектора. Започва като тест инженер и в различни компании преминава стъпка по стъпка до позицията си като инженеринг директор на "Бош Инженеринг Център София". Последните 18 години работи в сферата на автомобилната електроника, като създава автомобилни компоненти, които подпомагат безопасното шофиране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във