Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Концесионерът на "Каваците" защити цената от 70 лв. за сянка и шезлонг

Гаврил Казанджиев, стопкадър: bTV

Концесионерът на плажа "Каваци - юг" защити цената от 70 лв. за чадър и шезлонг. Стопанинът на плажа разясни, че това е цената за четири шезлонга и сянка на първа линия, което било ВИП зона. Услугата включвала луксозни кресла, масичка и специален чадър, предпазващ от UV лъчи. 

Касиерът на плажа Гаврил Казанджиев твърди, че често група хора си поделяли услугата и така им излизало много по-евтино. 

След като започна дебат за цените по Черноморието, туристическото министерство се е самосезирало и е направило проверка на плажа. Засега единственото открито нарушение е "недостатъчно голяма табела с цените на плажните артикули".

Концесионерът на "Каваци - юг" оправдава цените с това, че плащал прекалено голям наем на държавата и работил на загуба. 

Заради зачестилите жалби от туристи министър Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионерите и наемателите плажове.  

Министерството на туризма обяснява тази цена със стари концесионни договори за плажовете, в които не е определен таван на цената за тези услуги.

Експертите от ведомството на Ангелкова акцентират, че от 2016 г. е заложена като задължителен критерий за избор на концесионер цената на шезлонг и чадър. Имало и задължителен таван за цената.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във