Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Комитова: Шефът на АПИ саботира регионалното министерство

Служебният регионален министър Виолета Комитова определи като саботаж действията на уволнения председател на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Манчев, който беше назначен на поста едва преди два месеца. Причината за отстраняването на Манчев е, че той своеволно е решил да спре всички строителни дейности на АПИ. А това на практика блокира дейността на фирмите.

"Смятам, че го направи като саботаж срещу нас. Това означава всички хора да скочат срещу регионалното министерство, да са недоволни. Това е най-лошият вариант - да спрем строителство по средата. Това излиза и най-скъпо", заяви Комитова пред репортери след като ресорното министерство съобщи новината за уволнението на Манчев. "Той не можа да удовлетвори моите очаквания като човек, който умее да работи, знае да се справя с проблеми и кризи", добави министърът.

Сигнал за близо 3 милиарда лева бе подаден до главния прокурор Иван Гешев от Комитова и от служебния финансов министър Асен Василев. "Сигналът се отнася за предишния ръководител на АПИ г-н Терзийски, който си е позволил да наддоговори ремонтни дейности, които са в много пъти повече пари спрямо бюджета, който е имал за 2021 г.", обясни строителният министър.

Според Комитова или Терзийски управлявал лошо, или се е надявал министерски постановления да му осигуряват постоянно пари, или за да "взриви служебното правителство, което не е в състояние да осигури всичките тези наддоговорени средства".

Facebook logo
Бъдете с нас и във