Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Комитова отново кани собствениците на пътностроителните фирми

Регионалният министър Виолета Комитова отново кани собствениците на протестиращите пътностроителни фирми на преговори. Този път се дава възможност на срещата, вместо тях, да се явят и упълномощени от тях лица, които имат права да вземат решения по конкретните договори за текущ ремонт и поддръжка

Това представлява известна промяна в позицията на Комитова, която от края на миналата седмица нееднократно заяви, че вече иска да преговаря единствено и само със собственици на пътностроителните компании, тъй като след множеството срещи с техни представители, синдикати и Камара „Пътища“ в рамките на няколко месеца не се е стигнало до никакво развитие.

Ако поканените се отзоват, срещата им със служебният министър и и.д. председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев ще бъде в сградата на МРРБ от 13:00 часа. 

Поканата идва в момента, в който работници на пътностроителни фирми протестират пред Триъгълника на властта за втори пореден ден. Исканията им, както и вчера, са за изплащането на 900 млн. лв. задължения на държавата по сключени договори, поне 600 млн. от които до края на тази година.  

По-рано днес от бранша заявиха още, че искат и оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Недоволните обявиха, че слагат край на дебатите с ресорното ведомство и искат спешна среща с премиера Стефан Янев. В противен случай започват ежедневни блокади в София и са готови и на по-крайни действия.

"В петък, въпреки че над 10 собственици на фирми се явиха на поисканата среща, министър Комитова не дойде. Това доведе до ескалация на напрежението. Те чакаха повече от 15-20 минути", заяви изпълнителният директор на Браншова камара „Пътища“ инж. Лазар Лазаров. По думите му опитите да се политизира протестът са "пълна глупост".

Facebook logo
Бъдете с нас и във