Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Комисията по хазарта санкционира Божков със 700 милиона лева

Новосформираната държавна агенция по хазарта е издала 4 акта за общо 700 милиона лева срещу фирми на бизнесмена Васил Божков. Наказателните постановления са издадени срещу компаниите "Национална лотария", 7777, "Еврофутбол" и "Евробет" заради неплатени данъци. Това означава, че дейността им е блокирана.

По закон за нарушение над 5000 лв. следва отнемане на лицензите. Националната агенция по приходите вече наложи запор в Търговския регистър над дяловете на Божков.

Той се намира в арест в Обединените арабски емирства. Прокуратурата очаква отговор от ОАЕ на искането той да бъде екстрадиран.

В интервю за БиТиВи  бизнесменът Красимир Дачев заяви, че в момента е в ход рутинна процедура, при която цялото имущество на Божков се описва и в случай на присъда може да бъде отнето. "Ще мине присъда, ще трябва да плати дадена сума. Ако не ги плати, тогава държавата ще се удовлетворява от описаните предмети", посочи той.

Коментирайки първоначалното натрупване на капитала у нас в годините на приватизацията, Дачев каза, че е било "народен спорт" кандидатът за кредит от банка да даде 10% от стойността му във формата на подкуп. Той каза, че пари са се давали и в агенцията по приватизация. Бизнесменът добави, че в намерението на прокуратурата да подложи на ревизия цялата приватизация, вижда опит да бъде намален "дефицитът на справедливост", който хората чувстват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във