Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Колко дни ще работим и колко ще почиваме през 2021 г.

Официалните почивни дни през следващата година са 12. Работните дни са 249, а най-много ще почиваме през месец май - 14 дни.  

Новата 2021 г. традиционно започва с почивен ден – 1 януари. В случая този ден е петък и така започваме годината с първи дълъг уикенд. 

Следващият празник в календара е 3 март, който е национален, но е в средата на седмицата – в сряда. 

През април официалният почивен ден е в края на месеца заради Великден. На 30 април е Разпети петък и той е неработен ден. 

В събота, 1 май, е Денят на труда, за който ще имаме официален почивен ден през седмицата, тъй като празникът се пада през уикенда. В неделя – 2 май, е Великден, а в понеделник също е почивен ден. На 4 май, вторник, няма да се работи заради 1 май. Така в началото на май се събират 4 почивни дни, които се сливат с почивния преди тях 30 април. 

До следващия празник през май – Гергьовден, има само един работен ден и това е 5 май, сряда. След почивния четвъртък, 6 май, от тази седмица остава само още един работен ден в петък. 

Празниците през май продължават с 24-и – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В календара той се пада в петък и затова ни предстои още един дълъг уикенд от общо три почивни дни.

Без допълнителни официални почивни дни са месеците юни, юли и август. 

През септември обаче имаме два такива дни – Денят на Съединението и Денят на Независимостта. 

За 6 септември, когато отбелязваме Съединението, отново ще имаме дълъг уикенд, защото празникът е в понеделник. Денят на Независимостта на 22 септември обаче е сряда и ще почиваме един ден в средата на седмицата. 

За коледните празници през декември неработните дни ще са от 24 до 28 декември, или общо пет, тъй като 25-и се пада в събота.  Последният ден на 2021 г. – 31 декември, е петък. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във