Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Колективните искове за обезщетения ще са безплатни за потребителите

Министър корнелия Нинова

Министерството на икономиката и индустрията представи Закон за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите. Това стана по време на среща на министър Корнелия Нинова, заместник-министър Димитър Маргаритов и председателя на Комисията за защита на потребителите Иван Френкев с представители на неправителствени организации в областта на потребителската защита , съобщиха от министерството. 

„Вместо всеки да търси обезщетение сам, да плаща такси и да наема адвокат, сега вече ще има възможност КЗП или потребителските организации да водят колективни искове от името на много хора и те ще бъдат безплатни за тях“, казва министър Нинова. „Във всяко наше действие работим за хората“, допълва тя.

Заместник-министър Маргаритов апелира към потребителските организации за съвместно сътрудничество на всички етапи до приемането му, за да е налице максимално прецизиране и усъвършенстване на текстовете.

Според министър нинова потребителските проблеми са изведени в абсолютен приоритет за екипа на Министерството на икономиката и индустрията.

От страна на неправителствените организации бе поставен въпросът за организирането на съвместна инициатива между тях, Министерството на икономиката и Комисия за защита на потребителите, която да засегне и разработи темата за „енергийно бедния“ потребител.

Facebook logo
Бъдете с нас и във