Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Когато критиците постигнат резултатите ни, ще ги слушаме по-внимателно, каза Борисов

S 250 54f36970 bc62 46e8 92ef 47b758f3562d
S 250 dbabe656 7224 4c93 a197 8294643aaa33

От днес София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите, обяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. 

"Когато нашите критици постигнат такива резултати, правителството и държавата да имат най-високия рейтинг на Балканите, а и в сравнение с Русия, Турция и Унгария, а столицата ни да е на първо място сред всички останали, тогава още по-внимателно ще им слушаме критичните бележки", коментира премиерът. 

 На заседанието на Министерски съвет бе взето решение Емил Костадинов да бъде назначен за областен управител на Перник. Ирена Соколова бе освободена от поста.

"Когато допуснем грешка, така си понасяме отговорността. Възложих на министрите да направят стратегия за справяне с безводието на национално ниво", каза Борисов и поиска отчет от трима министри - на околната среда Нено Димов, на Министерство на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Министър Аврамова каза, че в момента тенденцията е към изравняване на притока и отока, но и тя подчерта, че подпомагали и атмосферните условия. Тя посочи и краткосрочни и дългосрочни мерки, приети за кризата с безводието в Перник, от регионалното министерство - част от тях вече били изпълнени от ВиК-Перник.

Първите - водни количества да се насочат от Владайския канал с помощта на Софийска вода към язовир "Студена". А дългосрочните мерки предвиждали да се намерят допълнителни алтернативни източници. 

По време на заседанието премиерът коментира и разходите за отбрана.

"България е втора по разходи за отбрана в НАТО с 3,1 процента от БВП. Взехме решение да отпуснем 16 милиона лева за покупката на нови двигатели за осем бойни самолета", уточни Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във