Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Коалиционните лидери се събират на извънредна среща в МС

Премиерът в оставка Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, както и съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев се събират тази вечер от 19 ч. в Министерския съвет.  Лидерите на трите формации в управляващата коалиция (ПП, БСП и ДБ) ще обсъждат как могат да продължат преговорите за съставяне на правителство.

Срещата е запланувана още преди "Има такъв народ" да се оттегли от преговорите за съставяне на кабинет с мандата на БСП. На разговорите в Министерския съвет бе предвидено коалиционните лидери да доуточнят детайлите в управленската програма, по която работеха в първия кръг от преговорите.

По-рано днес Ива Митева от ИТН заяви, че Христо Иванов трябва да поиска прошка от партията на Слави Трифонов. А според Иванов оттеглянето на ИТН от преговорите обслужва ГЕРБ и ДПС, които искат да докажат, че без тях не може да се управлява. Трифонов пък заяви, че Иванов не притежава чувство за срам и го обвини в лицемерие.

В понеделник левицата ще събере Изпълнителното си бюро, за да реши дали и кога ще върне мандата на президента. От това ще зависи докога ще продължи работа Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във