Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КНСБ също се обяви против протестните действия на медицинските сестри

Пламен Димитров, председател на КНСБ

"Във връзка със ситуацията от последните часове, в която представители на медицинското съсловие демонстрираха анархосиндикални форми на протест, държим да подчертаем, че не подкрепяме подобни прояви." Това се казва в позиция на КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването-КНСБ.

"Не приемаме прилагането на провокативни инструменти при протестни действия, включването на политически лица в тях и умишлено нарушаване на обществения ред. Напомняме, че КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването - КНСБ винаги са подкрепяли и ще подкрепят исканията на всеки, който се бори и протестира за по-високи възнаграждения и подобряване на условията на труд. Има утвърдени и законоустановени начини. Всеки трябва да отговаря пред закона. Както и досега, продължаваме да настояваме за изпълнение на постигнатите договорености в Колективния трудов договор в отрасъл "Здравеопазване", пише още в позицията.

Както "Банкеръ" съобщи, пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта барикадирани в сградата на бившия Партиен дом, а рано сутринта излязоха на перваза на един от прозорците. Една от тях остана там с часове, а представител на НСО стоя до нея, опитвайки се да я убеди да слезе. Дълго време обаче Бойка Анастасова, която работи в "Пирогов", отказваше да го направи, тъй като по думите й я е било страх от служителите на НСО. Атанасова се оплака, че срещу нея е било упражнено насилие.

Българският лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента. Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет.

Управляващите от ГЕРБ също са категорични, че окупацията на Партийния дом е политическа акция.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във