Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КНСБ призова за по-засилена ваксинация

От Конфедерацията на независимите синдикати в България са разтревожени от задаващата се нова ковид вълна в страната. В тази връзка КНСБ отправи апел в открито писмо до медиите към всички работници, служители и граждани на страната да се ваксинират, за да защитят себе си, близките си и работното си място.

КНСБ отбеляза, че научните факти и медицинските специалисти са категорични, че ваксините предпазват, могат да предотвратят тежко протичане на заболяването и да намалят броя на хората, приети в болница с усложнения. Данните за България сочат, че едва 1-2% от постъпващите в болница са ваксинирани, и то само с една доза, а 98 на сто от хоспитализираните в момента са без ваксина.

Според синдиката покачването на броя на заразените с COVID-19 през последните дни буди тревога за евентуалните последствия както за здравето ни, така и за заетостта и доходите. Нов сериозен ръст на заболелите крие риск от въвеждане на ограничителни мерки и затваряне на работещи бизнеси, но това може да се промени чрез доброволна ваксинация срещу коронавируса.

От нашата обща отговорност зависи дали ще спрем четвъртата ковид вълна, посочва още КНСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във